Noutăți

Echipa ideală a debutanților

115 jucători au debutat pe prima scenă în cele 21 de etape scurse din ediţia curentă a Ligii 1 Betano, dintre care 30 sunt jucători autohtoni născuţi după 1 ianuarie 1996.

Nou-promovatele FC Hermannstadt - 15 fotbalişti şi Dunărea Călăraşi - 13 jucători au fost echipele cu cei mai mulţi debutanţi, cele două fiind urmate de FC Botoşani, FC Voluntari - 11, Gaz Metan - 10, Poli Iaşi - 9, Astra, U Craiova, Dinamo - 8, CFR Cluj, Sepsi OSK - 7, Viitorul - 5 şi Concordia - 3. De menţionat că singura care nu a punctat la acest capitol a fost FCSB.

Iată unsprezecele ideal format din jucătorii debutanţi care au evoluat în etapele disputate până acum din 2018/2019.

...

Mirko Pigliacelli (U Craiova / 21 jocuri) - Prin transferul său, craiovenii au acoperit un post care le-a pus destule probleme în trecut. Are acea doză de nebunie specifică portarilor buni, apreciată din plin de către pătimaşul public oltean.

...

Radu Ştefăniţă Boboc (Viitorul / 13 jocuri) - Promovat la prima echipă în acest sezon, a devenit o prezenţă tot mai des întâlnită în unsprezecele de start utilizat de Gheorghe Hagi, răsplătind cu evoluţii constant bune încrederea primită din partea antrenorului.

Adrian Rus (Sepsi OSK / 7 jocuri) - A impresionat încă de la debut, fapt care l-a determinat pe Eugen Neagoe să-l introducă titular meci de meci. Este unul dintre cei mai promiţători fundaşi din fotbalul românesc. A avut un rol important şi în calificarea selecţionatei de tineret la CE din 2019.

Igor Jovanovic (Sepsi OSK / 20 jocuri) - Un apărător puternic, greu de depăşit în duelurile directe. A evoluat ca titular în 20 de meciuri, în contul său fiind înregistrat şi un gol.

...

Petrişor Petrescu (FC Hermannstadt / 17 jocuri) - Jucător de bază în sezonul trecut, la finalul căruia sibienii au făcut pasul în premieră pe prima scenă, mijlocaşul ardelenilor şi-a câştigat locul de titular pe durata campionatului curent, când a şi marcat de 3 ori şi a reuşit două assisturi.

Dylan Flores (Poli Iaşi / 19 jocuri) - Internaţionalul costarican a fost dirijorul echipei antrenate de Flavius Stoican. A înscris de 7 ori, a bifat 4 pase decisive şi a încântat în multe rânduri prin calităţile tehnice deosebite.

Diego Fabbrini (FC Botoşani / 14 jocuri) - Experienţa cumulată la echipe precum Udinese, Palermo, Watford, Birmingham sau Oviedo s-a simţit din plin, dovadă că, în scurt timp, a devenit unul dintre cei mai curtaţi jucători din lotul grupării moldave.

Valentin Mihai Mihăilă (U Craiova / 16 jocuri) - La doar 18 ani, s-a impus ca titular dintr-un lot cu mulţi jucători experimentaţi. A impresionat prin tehnică şi dăruire. A izbutit două pase decisive şi a scos două penalty-uri.

...

Julien Antoine Begue (Astra / 19 jocuri) - A marcat 3 goluri şi a oferit 4 pase decisive. Un jucător rapid, care a contribuit din plin la rezultatele pozitive reuşite de giurgiuveni în acest sezon.

Elvir Koljic (U Craiova / 12 jocuri) - Un vârf de careu clasic, masiv, excelent pliat pe jocul alb-albaştrilor. Deşi a fost transferat după startul sezonului, a marcat de 10 ori, înscriindu-se astfel în lupta pentru titlul de golgheter.

Carlos Fortes (Gaz Metan / 19 jocuri) - Medieşenii au reuşit şi în precedenta pauză competiţională să transfere jucători utili echipei, printre ei numărându-se şi vârful de 24 de ani, autor a 5 goluri, dintre care 4 decisive, şi două assisturi.