Universitatea Craiova - Academica Clinceni, duminică - 14 iulie, ora 18.00
Nouă victorii, cinci remize şi patru înfrângeri a fost palmaresul oltenilor pe teren propriu în ediţia precedentă, cea în care, cu o medie de aproape 15.000 spectatori/meci, au ocupat prima poziţie în clasamentul spectatorilor.

O victorie, trei egaluri şi o înfrângere au înregistrat craiovenii în prima etapă din precedentele cinci sezoane.

Academica a fost surpriza eşalonului secund precedent, gruparea ilfoveană reuşind clasarea la final pe poziţia secundă, graţie căreia a izbutit promovarea în premieră pe prima scenă. Astfel, Clinceniul devine cea mai mică localitate prezentă la startul unui sezon de Liga 1!
- 13 victorii în deplasare a reuşit Academica în ediţia anterioară a Ligii a 2-a, cele mai multe dintre toate cele 20 de competitoare.
- Gruparea ilfoveană a avut cea mai bună apărare din eşalonul secund în sezonul 2018-2019 cu doar 24 de goluri încasate.

„Ştiinţa" a reuşit în această vară transferul lui Bogdan Vătăjelu, un jucător exponenţial pentru Universitatea în primele trei sezoane de la revenirea fotbalului craiovean în principala competiţie internă, interval în care a bifat 90 de meciuri în Liga 1, a marcat de opt ori şi a oferit șapte pase decisive. Tot la capitolul transferuri, de notat revenirea lui Mihai Roman II (36 goluri în 165 de partide în Liga 1) şi achiziţia talentatului mijlocaş Alexandru Ioniţă II (20 de goluri şi 7 pase decisive în 127 de meciuri în prima ligă).

De partea cealaltă, Academica se va baza o un lot format în mare parte din jucătorii cu care a reuşit promovarea, cărora li s-au alăturat câţiva fotbalişti experimentaţi, printre care şi portarul Nicolai Calancea (103 meciuri în Liga 1).

Mediile de vârstă ale celor două loturi: U Craiova - 25 ani şi o lună; Academica - 25 ani.

Cele două echipe se vor duela în premieră pe prima scenă.

Duelul antrenorilor
Instalat pe final de sezon 2018-2019, Corneliu Papură continuă pe banca oltenilor şi în ediţia curentă (palmares în Liga 1: 5 jocuri - două victorii - 3 înfrângeri). El este un nume important din istoria „Ştiinţei" de după Revoluţie, în tricoul căreia a câştigat Cupa României în ediția 1992-1993.
Tot continuitate la acest capitol avem şi pe banca ilfovenilor, Ilie Poenaru aflându-se la conducerea tehnică încă din ianuarie 2018, el fiind în prezent al doilea cel mai longeviv antrenor activ, fiind depăşit doar de Gheorghe Hagi.